RSS/Atom Feeds

RSS/Atom feeds provide an alternative way of reading news, with the aid of specialized RSS/Atom reader software.

athexgroup.gr provides Atom 1.0 feeds for the following categories:

  • Athens Exchange Group (ATHEX Group) announcements
  • Companies announcements (via the Hermes system)

An additional feed for Financial Statements in PDF format is available to subscribers only. Please contact our Information Services department in order to obtain a subscription to this feed.

More feeds will be provided in the future.

You can subscribe to any of these feeds by means of any Atom 1.0 reader program, including (but not limited to) RSS Reader, RSS Owl, OMEA, as well as browsers and email clients, including Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Outlook, and others.

HELEX GROUP


Δελτίο Τύπου ΕΣΕΔ

 

 
 
 
06 Ιουνίου 2019
 
 
Δελτίο Τύπου
 

 

    

Το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ), ως φορέας που προωθεί τις αρχές της καλής εταιρικής διακυβέρνησης στις ελληνικές επιχειρήσεις, τονίζει, στο πλαίσιο του σκοπού του, την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την ορθή και σύμφωνη με το πνεύμα τους, εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης από τις εισηγμένες εταιρίες.

Τα παραδείγματα επιχειρήσεων που απέτυχαν να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν κανόνες και καλές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, ευρισκόμενες ακόμη και στη δίνη σκανδάλων, μας δείχνουν ότι, η ανάγκη εμπέδωσης κουλτούρας καλής εταιρικής διακυβέρνησης στην ελληνική οικονομία, παραμένει επιτακτική. 

Το ΕΣΕΔ και τα Μέλη του, Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και Ελληνική Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), καθώς και η εκπροσωπούμενη στο Συμβούλιο Διοίκησης Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών & Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), αναγνωρίζουν την ανάγκη αυτή και υποστηρίζουν σθεναρά την ορθή εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης από τις ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, στη σημερινή του συνεδρίαση, το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΣΕΔ, αποφάσισε πως στις άμεσες προτεραιότητές του είναι:

  • η προετοιμασία και δημοσίευση προτάσεων γενικών αρχών, καλών πρακτικών και οδηγιών, για τη βελτίωση του συστήματος εταιρικής διακυβέρνησης των εισηγμένων εταιριών και η διοργάνωση αντίστοιχων εκπαιδευτικών δράσεων απευθυνόμενων στα στελέχη τους και
  • η υποβολή προτάσεων για την εγκαθίδρυση πιο αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου εκ μέρους των αρμόδιων, κατά περίπτωση, εποπτικών αρχών, ανάλογα με το είδος και το εύρος των αρμοδιοτήτων και εξουσιών τους και τη δυνατότητα ανεύρεσης και αξιοποίησης των απαιτούμενων οικονομικών και ανθρώπινων πόρων.

Παράλληλα, το 15μελές Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΕΣΕΔ, ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία αναθεώρησης του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και την αναμόρφωσή του ώστε να εξελιχθεί σε ένα εργαλείο πρακτικής συνδρομής των εισηγμένων εταιριών, με την παράθεση ειδικών καλών πρακτικών και παραδειγμάτων εφαρμογής. Ο νέος Κώδικας για τις εισηγμένες εταιρίες θα δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, εντός του Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί, ήδη, εκπαιδευτικά σεμινάρια προς ανεξάρτητα μέλη ΔΣ και στελέχη εισηγμένων εταιρών, με θεματολογία σχετική με την εταιρική διακυβέρνηση (ρόλος κανονιστικής συμμόρφωσης, ανάλυση οικονομικών καταστάσεων, πολιτική αποδοχών κλπ).

Τέλος, επειδή οι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης είναι σκόπιμο να ακολουθούνται και από τις μη εισηγμένες εταιρίες, ιδίως όταν αυτές χρηματοδοτούνται από τα πιστωτικά ιδρύματα, στα άμεσα πλάνα του ΕΣΕΔ είναι και η υιοθέτηση και προώθηση στην αγορά Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης Μη Εισηγμένων Εταιριών, με επικαιροποίηση των προτάσεων καλών πρακτικών που το ΕΣΕΔ είχε παρουσιάσει το 2016.

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου

 


Securities Corporate Actions


FINANCIAL STATEMENTS IN PDF FORMAT


Search
Toolbox
Market

Composite index

Calendar

FinancialCalendarPortlet

Asset Publisher