Ροές RSS/Atom

Οι ροές RSS/Atom προσφέρουν έναν εναλλακτικό τρόπο ανάγνωσης ειδήσεων, με τη βοήθεια εξειδικιευμένου λογισμικού ανάγνωσης RSS/Atom.

Το athexgroup.gr παρέχει ροές Atom 1.0 για τις εξής κατηγορίες:

  • Ανακοινώσεις του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX Group)
  • Ανακοινώσεις εταιρειών (μέσω του συστήματος Ερμής)

Μία επιπλέον ροή με τις Οικονομικές Καταστάσεις σε μορφή PDF είναι διαθέσιμη μόνο σε συνδρομητική βάση. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Διάχυσης Πληροφόρησης για να αποκτήσετε μια συνδρομή σε αυτήν τη ροή.

Στο μέλλον θα προστεθούν και επιπλέον ροές.

Μπορείτε να εγγραφείτε σε οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες ροές μεσω κάποιου προγράμματος που να διαβάζει Atom 1.0. Μερικά ενδεικτικά τέτοια προγράμματα είναι τα RSS Reader, RSS Owl, OMEA, καθώς και browsers και προγράμματα email, όπως ενδεικτικά τα Internet Explorer, Mozilla Firerfox, Opera, Microsoft Outlook κ.ά.

Δελτία Τύπου - Ενημερωτικά


« Επιστροφή

Στην επόμενη φάση περνά η συνεργασία ΔΕΣΦΑ και Χρηματιστηρίου Αθηνών με την υλοποίηση του Βάθρου Εξισορρόπησης


   

 

 
29 Μαρτίου 2018
 
 
Στην επόμενη φάση περνά η συνεργασία ΔΕΣΦΑ και
Χρηματιστηρίου Αθηνών με την υλοποίηση
του Βάθρου Εξισορρόπησης
και το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της Ελλάδας
Υπεγράφη η σύμβαση για τη δημιουργία του Βάθρου Εξισορρόπησης που αποτελεί το πρώτο στάδιο για τη λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς φυσικού αερίου
 

 

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2018. Στο επόμενο βήμα της μεταξύ τους συνεργασίας πέρασαν την Πέμπτη 29 Μαρτίου, ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) και ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEXGROUP), με την υπογραφή σύμβασης για την υλοποίηση του Βάθρου Εξισορρόπησης.

Πρόκειται για την υλοποίηση του πρώτου από τα βήματα που προβλέπονται στο Μνημόνιο Κατανόησης (ΜοU) που οι δύο εταιρείες υπέγραψαν στις 14 Σεπτεμβρίου 2017.

Μέσω του Βάθρου Εξισορρόπησης (Balancing Platform), το οποίο αναπτύσσεται μέσα από τη στενή συνεργασία και τη σύζευξη της τεχνογνωσίας και των υποδομών του ΔΕΣΦΑ και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο Διαχειριστής θα έχει τη δυνατότητα να αγοράζει και να πωλεί μέσω δημοπρασιών, τις ποσότητες αερίου που απαιτούνται για την εξισορρόπηση του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου. Η λειτουργία της εκτιμάται πως θα αυξήσει τη ρευστότητα στην αγορά αερίου και θα επιτρέψει τη διαμόρφωση μίας τιμής αναφοράς του αερίου ανά ημέρα, η οποία θα βασίζεται στις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες προσφοράς και ζήτησης.

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μίας ανταγωνιστικής αγοράς αερίου, η οποία θα επιτρέπει τη βελτιστοποίηση των συνθηκών προμήθειας, περιλαμβανομένων των τιμών, με όφελος για τον τελικό καταναλωτή. Η ανάπτυξη του Βάθρου Εξισορρόπησης αποτελεί το πρώτο σκέλος μιας σειράς ενεργειών που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της ελληνικής χονδρεμπορικής αγοράς φυσικού αερίου και τη μετέπειτα επέκτασή της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για τη δημιουργία ενός περιφερειακού κόμβου εμπορίας φυσικού αερίου.

Σε εφαρμογή της 4ης αναθεώρησης του Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΦΑ που εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ στις αρχές Μαρτίου 2018, η θέση σε λειτουργία του Βάθρου Εξισορρόπησης αλλά και των νέων προβλέψεων σχετικά με τη διενέργεια συναλλαγών στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου τοποθετείται την 1η Ιουλίου 2018.

Από πλευράς του ΔΕΣΦΑ, τη σύμβαση υπέγραψε ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σωτήριος Νίκας, ο οποίος σχολίασε: «Η λειτουργία του Βάθρου Εξισορρόπησης αποτελεί μιας κομβικής σημασίας εξέλιξη στην κατεύθυνση της ανάπτυξης μιας ευέλικτης, ρευστοποιημένης και ανταγωνιστικής αγοράς, χρήσιμης τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και για τον τελικό καταναλωτή. Είμαστε, επίσης, ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα πρώτα απτά δείγματα ευόδωσης της στενής συνεργασίας που έχουμε με τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ταυτόχρονα αισιόδοξοι για τη δυναμική συνέχισή της».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, κατά την υπογραφή της Σύμβασης τόνισε: «Η εκδήλωση σήμερα σηματοδοτεί την αποτελεσματική αξιοποίηση των υποδομών που έχει η χώρα στο πεδίο της κεφαλαιαγοράς για την αυτοματοποίηση των νέων μηχανισμών διαμόρφωσης των τιμών που εισάγονται σταδιακά πανευρωπαϊκά στο χώρο της ενέργειας. Μια τάση που άλλωστε βρίσκει όλο και περισσότερο έδαφος παγκοσμίως. Για τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών που έχει επενδύσει σημαντικά τα τελευταία είκοσι χρόνια στις υποδομές ηλεκτρονικών αγορών κεφαλαίων και έχει αποκτήσει ανταγωνιστική τεχνογνωσία, είναι τεράστια τιμή η εμπιστοσύνη του ΔΕΣΦΑ στα πρώτα βήματα ηλεκτρονικής οργάνωσης της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Αν και η αρχική συνεργασία αφορά τη μικρότερη και πρώτη από τις σχεδιαζόμενες αγορές (Balancing Platform), η αξία της είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την εμβάθυνση και επέκταση της σχετικής τεχνογνωσίας όσο και για την εδραίωση της εμπιστοσύνης στην αποτελεσματική διαμόρφωση υποδομών για τις ενεργειακές αγορές της Ελλάδας.»

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου

 

Λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών
     

 

 
Σωκράτης Λαζαρίδης Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Σωτήριος Νίκας Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος τοτ ΔΕΣΦΑ
     
 

 

 

 

Σχετικά με το έργο και τη συνεργασία

Η ανάπτυξη λειτουργικής χονδρεμπορικής αγοράς φυσικού αερίου αποτελεί έναν από τους πυλώνες του ευρωπαϊκού Target Model για το αέριο, καθώς διευκολύνει την είσοδο νέων παικτών στην αγορά και την ανάπτυξη ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα την παροχή περισσότερων επιλογών και την επίτευξη ανταγωνιστικών τιμών αερίου για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ο ΔΕΣΦΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του από το εθνικό και ενωσιακό ρυθμιστικό πλαίσιο και, σύμφωνα με τη λογική του Gas Target Model, ήδη από το 2015, έχει ξεκινήσει μία συστηματική προσπάθεια δημιουργίας μίας λειτουργικής χονδρεμπορικής Αγοράς Φυσικού Αερίου.

Πρώτο στάδιο για τη λειτουργία χονδρεμπορικής αγοράς είναι η οργάνωση μίας αγοράς εξισορρόπησης και ενός Βάθρου Εξισορρόπησης (Balancing Platform), στο οποίο ο Διαχειριστής θα αγοραπωλεί τις ποσότητες αερίου που χρειάζεται για την εξισορρόπηση του δικτύου. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται η ρευστότητα στην αγορά και διαμορφώνεται για κάθε μέρα μία τιμή αναφοράς του αερίου, βασιζόμενη στις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες προσφοράς και ζήτησης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, στα μέσα του 2017, ο ΔΕΣΦΑ υπέβαλε στη ΡΑΕ ολοκληρωμένη πρόταση για την αναδιαμόρφωση του συστήματος εξισορρόπησης φορτίου και διενέργειας συναλλαγών στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου. Με την έγκριση από τη ΡΑΕ της 4ης αναθεώρησης του Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΦΑ στις αρχές Μαρτίου 2018, ο Διαχειριστής προχωρά στην τεχνική υλοποίηση των σχετικών προβλέψεων του Κώδικα, με χρονικό ορίζοντα εφαρμογής την 1η Ιουλίου 2018.

 

Σχετικά με το Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε.

Ο ΔΕΣΦΑ είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση, λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ). Με εκτεταμένη εμπειρία και διαθέτοντας ένα υψηλότατης τεχνικής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό, ο ΔΕΣΦΑ αποτελεί ταυτόχρονα τον πλέον κατάλληλο και αξιόπιστο εταίρο στο πλαίσιο των εν εξελίξει διεθνών ενεργειακών έργων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ΔΕΣΦΑ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του www.desfa.gr.

 

Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.

Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.

Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.

Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).

Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.

Λεωφ. Αθηνών 110, 104 42 Αθήνα, τηλ. 210-3366 800, fax 210-3366 101

 


Εταιρικές Πράξεις Αξιών


Ανακοινώσεις Εταιρειών


Οικονομικές Kαταστάσεις (PDF)


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νέες Εισαγωγές Ε.Δ.

Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων