Χάρης Σαχίνης

Μέλος Δ.Σ. ETEK (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό)

 

                   

Ο κ. Χάρης Σαχίνης είναι Εταίρος και Μέλος του Management Team της Global Finance, ενός από τα μεγαλύτερα private equity funds στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Γεννήθηκε το 1958 και είναι Μηχανολόγος - Μηχανικός του ΕΜΠ με MBA στο Harvard Business School.


Η πολυετής επαγγελματική του δραστηριότητα στο εξωτερικό συνίσταται σε:

  • Εμπειρία στην τιμολόγηση όλων των ενεργειακών εμπορευμάτων σε παγκόσμια κλίμακα.
  • Εκτενή συνεργασία με τις ενεργειακές και οικονομικές ρυθμιστικές αρχές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
  • Επιτυχή προσπάθεια για περισσότερη διαφάνεια στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία εμπορίας πετρελαίου.
  • Υλοποίηση σημαντικών αλλαγών στις μεθόδους τιμολόγησης του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ δουλεύοντας με τις Ρυθμιστικές Αρχές και τα μέλη του κλάδου.


Διετέλεσε Πρόεδρος του MCGRAW-HILL BUSINESS INFORMATION GROUP (2004 - 2009) με έδρα τη Νέα Υόρκη.  Πρόκειται για όμιλο εταιριών παροχής πληροφοριών στους τομείς ενέργειας, κατασκευών, άμυνας και αεροπορικής βιομηχανίας που αποτελείται από τις εταιρίες: Platts, McGraw-Hill Construction, McGraw-Hill Aerospace & Defense, η οποία το 2008 αναδείχθηκε στον πιο επιτυχημένο όμιλο ως προς την αύξηση κερδοφορίας στην McGraw-Hill. 


Την περίοδο 1999 - 2004 ήταν Πρόεδρος της εταιρίας PLATTS, εταιρία παροχής εξειδικευμένων πληροφοριών και τιμών μεταξύ άλλων στο τομέα της αγοράς πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρικής & πυρηνικής ενέργειας, άνθρακα, πετροχημικών & μετάλλων.


Το 2009 εργάστηκε στην ADVENT INTERNATIONAL, η οποία είναι Διεθνής Εταιρία Ιδιωτικών Επενδυτικών Κεφαλαίων μεγέθους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 

Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ την περίοδο 2009 - 2014.


Έχει εκπονήσει διπλωματική εργασία και έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης & Ερευνητής σε θέματα μοντέλων Ενεργειακής Πολιτικής για την Ελλάδα & την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


 
 
 
Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νέες Εισαγωγές Ε.Δ.

Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων