Δελτία Τύπου Ομίλου

Έναρξη της συνεδρίασης, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 Υποδοχή των καλύτερων «Εικονικών Επιχειρήσεων» του ΣΕΝ/JA Greece

 
27 Ιανουαρίου 2017
 
 
Έναρξη της συνεδρίασης, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017
Υποδοχή των καλύτερων «Εικονικών Επιχειρήσεων» του
ΣΕΝ/JA Greece

 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε στη σημερινή τελετή Έναρξης της Συνεδρίασης τις καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece).

Το 2016, το Χρηματιστήριο Αθηνών άνοιξε τις πόρτες του σε εισηγμένες και μη εταιρείες οι οποίες είχαν επιτυχημένα επιχειρηματικά σχέδια, καινοτόμες ιδέες, εξωστρεφή προσανατολισμό και αποτελεσματική ομάδα διοίκησης. Θα συνεχίσουμε και φέτος να υποδεχόμαστε ιστορίες επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Έναρξης και Λήξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών επεκτείνοντας τη δράση που ήδη υλοποιείται και αφορά στην ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών και φοιτητών σχετικά με το Χρηματιστήριο και τη μετοχική ιδέα, υποδέχτηκε για πρώτη φορά μαθητές που κήρυξαν την Έναρξη της Συνεδρίασης και παρουσίασαν τη δική τους «Εικονική Επιχείρηση».

Πιο συγκεκριμένα, φιλοξένησε τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου, του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας, τους μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού και τους μαθητές του Β' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού που διακρίθηκαν στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό του προγράμματος «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση» παρουσιάζοντας τις δικές τους επιχειρήσεις.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας τα τελευταία 11 χρόνια από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η Ομάδα «Kalymnos Climbing Escape» είχε διακριθεί στον αντίστοιχο Πανελλαδικό Διαγωνισμό του 2015. Στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 2016, την 1η θέση κατέλαβε η Ομάδα «Smileybin» από το Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας. Τη 2η θέση κατέλαβε η Ομάδα «ΜΑPP» από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού και την 3η θέση η Ομάδα «Εpeikon» από το Β' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης συνεχάρη τους μαθητές, τους καθηγητές καθώς και το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/ JA Greece για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και δήλωσε: «Το Χρηματιστήριο Αθηνών στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την πρωτοβουλία του ΣΕΝ/JA Greece που εκπαιδεύει βιωματικά τους νέους σε αυτή.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που υποδεχόμαστε σήμερα τους νέους που δοκιμάζονται στην ιδέα της επιχειρηματικότητας, ιδρύουν εικονικές εταιρίες σχεδιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες και κατάφεραν να καινοτομήσουν δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους.

Είναι σημαντική η πρωτοβουλία και για έναν επιπλέον λόγο, οι μαθητές τόλμησαν να αξιολογηθούν και να προβάλλουν δημόσια τις «επιχειρήσεις» τους. Είναι η ικανότητα να μπορεί να προβληθεί η αξία που έχει δημιουργηθεί με προσπάθεια, σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους αλλά και συνεργάτες εκτός σχολείου, τους εθελοντές. Αυτή η πρόκληση προς την εξωστρέφεια είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Η προσπάθεια αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί μπορεί να κινητοποιήσει και άλλους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα και να νιώσουν την ικανοποίηση της δημιουργίας πραγμάτων που έχουν αποδεκτή αξία διεθνώς.»

Η κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece δήλωσε: «Η προσπάθεια του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece, είναι να εισάγει τα νέα παιδιά, μαθήτριες και μαθητές, στο σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων ώστε να κάνει όσο το δυνατόν ευκολότερη και γρηγορότερη την ενσωμάτωση και λειτουργία τους στο σύγχρονο περιβάλλον του 21ου αιώνα και να τους βοηθήσει και ενθαρρύνει στις αποφάσεις τους για την εξέλιξή τους. Η μοναδική αυτή σημερινή εκδήλωση, πρωτοπόρα και για το Χρηματιστήριο Αθηνών και για το ΣΕΝ/JA, η συνεργασία και συμμετοχή του Χρηματιστηρίου Αθηνών τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να μάθουν για ένα από τους βασικότερους μηχανισμούς λειτουργίας των σύγχρονων αγορών, εμπειρία που δεν αποκτάται τόσο εύκολα στις μαθητικές ηλικίες. Θα συμβάλλει ακόμη σημαντικά στην προσπάθειά μας, στο έργο του ΣΕΝ/JA Greece».

Ο κ. Αργύρης Τζικόπουλος Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece δήλωσε: «Το ΣΕΝ/JA Greece δίνει στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Ελλάδα μια σειρά από ευκαιρίες για να ακολουθήσουν με επιτυχία το δρόμο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Μία από αυτές ήταν η σημερινή εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών που ήταν πολύ τιμητική για τα παιδιά και σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη καθώς έκαναν και σημαντικές γνωριμίες. Θέλουν τώρα με μεγαλύτερο ζήλο να βάλουν ακόμα πιο ψηλούς στόχους και είμαστε σίγουροι ότι θα τους πετύχουν».

Για όλους εμάς στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι σημαντικό να συμβάλλουμε στην αλλαγή της νοοτροπίας από την κατανάλωση στην παραγωγή και από την αποταμίευση στην επένδυση.

Το στοίχημα είναι πόσο γρήγορα θα αναπτυχθεί η επενδυτική δραστηριότητα, σε ένα διεθνοποιημένο και μεταβαλλόμενο περιβάλλον και πως αυτή θα διαμορφώσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας που θα καθορίσει τους όρους παραγωγής 50ετίας.


Πρόγραμμα Παρουσιάσεων
00:00   Χαιρετισμός κου. Παντελή Λάμπρου, Δ/ντής Στρατηγικής Επικοινωνίας και Ανάλυσης Αγορών
05:32   Ομιλία κου. Αργύρη Τζικόπουλου, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece
11:32   Δημοσιογράφος κα. Μαρία Γιαννέτου, Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΣΕΝ/JA Greece
13:02   Ομάδα «Kalymnos Climbing Escape
27:11   Δημοσιογράφος κα. Μαρία Γιαννέτου, Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΣΕΝ/JA Greece
27:52   Ομάδα «Εpeikon», Β' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού
36:58   Δημοσιογράφος κα. Μαρία Γιαννέτου, Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΣΕΝ/JA Greece
37:30   Ομάδα «ΜΑPP», Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού
47:35   Δημοσιογράφος κα. Μαρία Γιαννέτου, Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΣΕΝ/JA Greece
48:17   Ομάδα «Smileybin», Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας
58:35   Δημοσιογράφος κα. Μαρία Γιαννέτου, Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΣΕΝ/JA Greece
58:39   Ομιλία κας Λίτσας Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece
1:15:16   Τοποθέτηση κου.Σωκράτη Λαζαρίδη, Δ/νων Σύμβουλος Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών

 

 

Video της εκδήλωσης της 27ης Ιανουαρίου 2017
   
Παρουσίαση της ΣΕΝ/JA Greece
   
   
Στιγμιότυπα της εκδήλωσης της 27ης Ιανουαρίου 2017 Έναρξη της εκδήλωσης της 27ης Ιανουαρίου 2017
   
Δηλώσεις κας. Παναγιώτας Φράγκου
Ομάδα KALYMNOS CLIMBING ESCAPE - 1ο Λύκειο Καλύμνου
Δηλώσεις κου. Θάνου Καραμήτσου
Ομάδα MAPP - Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών
   
Δηλώσεις κας.Ελένης Μαρκοπούλου
Ομάδα MAPP Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών
Δηλώσεις κας. Τάνιας Παντελίδου
Ομάδα SMILEYBIN - Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας
   
Δηλώσεις κας.Δήμητρας Χατζηαγγελάκη
Ομάδα EPEIKON Β' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού
Δηλώσεις κας. Ηρούς Ζιούρδου
Ομάδα SMILEYBIN - Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας
   
   
Δηλώσεις κου. Παναγιώτη Τζέλλου
Εθελοντής, Ιδρυτής Conferience
Σύμβουλος SmileyBin
Δηλώσεις κου.  Γεώργιου Δουκίδη
Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Αντιπρόεδρος ΣΕΝ
   
Δηλώσεις κου. Ιωάννη Ριζόπουλου
Δημοσιογράφος, Μέλος ΔΣ Junior Achievement
Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων
Δηλώσεις κου. Ελένης Σκόνδρα,
Life & Business Coach
Μέλος ΚΕΜΕΛ
   
Δηλώσεις κου. Γεράσιμου Σκούρη
Γονέας

 

Φωτογραφίες της εκδήλωσης
   
   
   

 


Οι καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» του ΣΕΝ/ JA Greece

1ο Βραβείο - 2015: 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου, «Κalymnos Climbing Escape»

  • «Κalymnos Climbing Escape»: Ιστοσελίδα που αναδεικνύει με πρωτοποριακό και ιδιαίτερο τρόπο το γεγονός ότι η Κάλυμνος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε πρώτο προορισμό αναρρίχησης παγκοσμίως, καθώς διαθέτει μοναδική ποιότητα βράχων και πάνω από 2.500 οργανωμένες διαδρομές.

1ο Βραβείο: Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας, «Smileybin»

  • Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας «MetLife Life Changer Award», Ευρωπαϊκό «Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» στην πρόεδρο της «Smileybin» Μαρία Κοκάλα.
  • «SMILEYBIN»: Έξυπνος κάδος ανακύκλωσης με σύστημα επιβράβευσης για τους χρήστες. Τα ανακυκλώσιμα υλικά ζυγίζονται και συγκεντρώνονται εκπτωτικοί πόντοι στα δημοτικά τέλη είτε σε καταστήματα.

2ο Βραβείο: Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, «Μapp»

  • «Mapp» (Marathon APPlication): Εφαρμογή για κινητά, με στόχο την προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Περιέχει την καινοτόμα υπηρεσία tracking, που προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού και παρακολούθησης των δρομέων.

3ο Βραβείο: Β' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, «Εpeikon»

  • «Εpeikon»: Συνδυασμός εφαρμογής για κινητά και cardboard VR γυαλιών που μεταφέρει εικονικά τους χρήστες στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, μνημείο του 5ου αι.π.Χ., με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισ?ού και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

 

Σχετικά με το ΣΕΝ/JA Greece


Το «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece» είναι το ελληνικό σκέλος-φορέας του παγκόσμιου Οργανισμού Junior Achievement Worldwide, του μεγαλύτερου και μακροβιότερου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού που εφαρμόζει προγράμματα επιχειρηματικότητας και βασικών αρχών οικονομίας σε 122 χώρες, με τη συμμετοχή άνω των 10 εκ. μαθητών το χρόνο. Το Junior Achievement ιδρύθηκε στις ΗΠΑ πριν από 100 περίπου χρόνια.

Το ΣΕΝ/JA Greece -εδώ και 11 χρόνια- εφαρμόζει σύγχρονα παγκόσμια εκπαιδευτικά προγράμματα, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και στα Πανεπιστήμια, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το έργο του ΣΕΝ/JA Greece υποστηρίζουν καθηγητές και εθελοντές από την αγορά εργασίας που προσφέρουν ανιδιοτελώς το χρόνο τους για την υλοποίηση των προγραμμάτων τους. Οι δράσεις του ΣΕΝ/JA Greece υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα παιδιά καθώς χρηματοδοτούνται από χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών-μελών και φυσικών προσώπων.

 

Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.

Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.

Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.

Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους της ιστοσελίδας του, το εταιρικό του προφίλ και τη σύνοψη της αγοράς του.


Άλλες ανακοινώσεις

Ομίλου

Επιτροπών Ομίλου

Γνωστοποιήσεις

Αναζήτηση και προβολή των Δελτίων Τύπου του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών

Αναζήτηση και προβολή των Δελτίων Τύπου των επιτροπών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών

Αναζήτηση και προβολή λοιπών Ανακοινώσεων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών

 

Θέσεις

Λοιπές Ανακοινώσεις

 

 

 

 

 

Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων