Seminar

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝΗμερομηνίες διεξαγωγής:     25, 27 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 17:30 - 21:30
Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων:     18 Οκτωβρίου 2021
Σύνολο ωρών:     8
Γλώσσα διδασκαλίας:     Ελληνική
Τρόπος διεξαγωγής:     Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω WEBEX
Κόστος συμμετοχής:     160 € + Φ.Π.Α. (24%)
Επίπεδο ύλης:     Εισαγωγικό
     
Κατεβάστε το σεμινάριο:  
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν την ύλη καθώς επίσης και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Συνοπτική περιγραφή

Για ένα στέλεχος επιχειρήσεων οι παρουσιάσεις είναι μια ευκαιρία για να πείσει τους πελάτες και τους συνεργάτες του για τις ιδέες του και τα επιχειρήματα του. Οι παρουσιάσεις συμβάλουν στην:

 1. Επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων. Μια σωστά δομημένη παρουσίαση μπορεί να πείσει και να παρακινήσει το ακροατήριο να υιοθετήσει την πρόταση του ομιλητή. Έτσι, οι ιδέες βρίσκουν αντίκρισμα και επιτυγχάνονται οι εταιρικοί στόχοι
 2. Αύξηση της ικανοποίησης των πελατών. Η παρουσίαση πρέπει να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες του ακροατηρίου. Ο ομιλητής δίνει την εντύπωση ότι έχει δουλέψει και ότι σέβεται τον χρόνο του ακροατηρίου. Όσον αφορά τους εσωτερικούς πελάτες, οι παρουσιάσεις καθιστούν την επικοινωνία διαφανή και διευκολύνουν τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων
 3. Επαγγελματική ανέλιξη. Τα στελέχη που επικοινωνούν σωστά και πετυχαίνουν τους στόχους τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να ανελιχθούν στην καριέρα τους
Ακόμη, οι παρουσιάσεις είναι ένα σημαντικό εργαλείο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Για αυτό, είναι απαραίτητο ένα στέλεχος επιχειρήσεων να σχεδιάζει αποτελεσματικές παρουσιάσεις.

 

Προϋποθέσεις παρακολούθησης

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.        

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους γράφουν και σχεδιάζουν παρουσιάσεις όπως στελέχη επιχειρήσεων, ερευνητές, αναλυτές, εργαζόμενοι στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού και το μάρκετινγκ.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εξηγήσει με απλό και κατανοητό τρόπο μια επιτυχημένη στρατηγική παρουσίασης μηνυμάτων ώστε το ακροατήριο να τα αφομοιώσει και να μπορέσει να τα ανακαλέσει στη μνήμη του.

Στόχοι

Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να ετοιμάζουν μια επαγγελματική παρουσίαση ώστε να επικοινωνούν αποτελεσματικά τόσο με τους πελάτες όσο και με τους συνεργάτες τους.

Μεθοδολογία

Η παρουσίαση του σεμιναρίου ακολουθεί μια εξαιρετικά πρακτική και χρηστική προσέγγιση με παραδείγματα και ασκήσεις επιτρέποντας έτσι την ουσιαστική κατανόηση του θέματος.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

 • Εντοπισμός των χαρακτηριστικών του ακροατηρίου και προσαρμογή της επικοινωνιακής στρατηγικής σύμφωνα με αυτά
 • Εντοπισμός της κεντρικής ιδέας
 • Ανάπτυξη της δομής και του περιεχομένου της παρουσίασης
 • Επιλογή του κατάλληλου διαγράμματος για την απεικόνιση ποσοτικών και ποιοτικών πληροφοριών
 • Δημιουργία πειστικών μηνυμάτων
 • Σχεδιασμός αποτελεσματικών διαφανειών
 • Ποιοτικός έλεγχος της παρουσίασης
 • Προετοιμασία για την μεγάλη ημέρα
 • Μέτρηση του αντικτύπου της παρουσίασης

Εισηγητής


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, PhD

Ο Γιάννης Μεταξάς είχε πάντοτε ένα εσωτερικό κάλεσμα για τις παρουσιάσεις. Ακολούθησε το ένστικτο του και από το 2006 ασχολείται αποκλειστικά με τη δημιουργία πειστικών και εντυπωσιακών παρουσιάσεων.
Έχει εργαστεί για το σχεδιασμό των πιο σημαντικών παρουσιάσεων μεγάλων οργανισμών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνδυάζει την τέχνη με την επιστήμη για να δημιουργήσει παρουσιάσεις που μένουν χαραγμένες στη μνήμη του ακροατηρίου για αρκετό καιρό. Έχει καταφέρει να εκφράσει με οπτικό τρόπο σε παρουσιάσεις τα πιο πολύπλοκα μηνύματα.
Από το 2008 έως σήμερα εργάζεται με σύμβαση πλήρους απασχόλησης για την McKinsey & Company (γραφείο Αθηνών) ως Senior Presentations Designer.
Αποφοίτησε το 2006 από το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2017 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας του ιδίου τμήματος.

 

 

 

 


 

 

 

Information
Due to ongoing COVID-19 measures, our seminars will take place online.

Contact

Please contact the Education / Certification Service for currently available options of seminars held in the English language at +30 2103366464 or send email at athexacademy@athexgroup.gr

Search
Toolbox
Market

Composite index

Calendar

FinancialCalendarPortlet

Asset Publisher